maanantai 24. lokakuuta 2011

mini-metukkapiiraat

Tiedättehän tunteen kun jääkaappi on täynnä pilalle menevää tavaraa? No mulla on ollu sellane pieni kutina jo pidemmän aikaa etten mitenkään ehdi syömään mun jääkaappia tyhjäks ennen kun lähden kotiin äidin ruokia maistelemaan. En mä paprikaa lähe pakastaa enkä myöskään juustoraastetta, puolikasta metukkapakettia yms. Ratkaisun tarjoaa helppo ja ihana piiras johon on helppo tunkea kaikki jääkaapista löytyvä. Tosin homma ei menny näin helpoks sillä mun uunivuoka on pakkasessa täynnä makaronilaatikkoa - varaa kun ei oo toiseen. Päätinpä sitten testata tehä mini-piiraita, eli tein tavalliseen tapaan piirakkapohjan mutta tein sitten 9 pientäpiirakka pohjaa mun muffinssivuuan avulla!

Lopputulos olikin tosi näppärä! Muffinssivuuan avulla pohjasta tuli tasapyöreä sekä nätin sileä. Vaikka niinsanotusti ylitäytin jokaisen piirakan, eli laitoin reippaasti useamman lusikallisen täytettä muffinssivuoan pohjalle, piiraat pysyivät nätisti kasassa. Täydellinen kaveri pikkunälän yllättäessä eikä rahaa tarvitse turhaan heittää roskiin!

Piirakkapohja
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1dl vettä
1dl öljyä
1/2tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jaa taikina 9 eri osaan ja voit joko suoraan painella taikinan muffinssivuoan syventeisiin tai sitten teet kuten minä ja kaulitset (itse käytin lasia apuna) jokaisen osan ympyrän muotoiseksi jolloin se on helpompi saada nätisti vuoan muotoja/syventeitä/kuoppia (miten sen nyt selittääkin niin että ymmärtää....) pitkin. Kannattaa varmuuden vuoksi voidella vuoka ettei piiraat jää paiston jälkeen kiinni. Esipaista piirakkapohjat 200 asteessa noin 10min.

Täyte
"mitä kaapista löytyy"
itse käytin puoli pakettia metukkaa
1 keltaisen paprikan
1 ison sipulin
mozzarellajuustoraastetta
2 kananmunaa
1-2dl maitoa
pippuria

Pilko/leikkaa kaikki minkä pilkota voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa ja annostele esipaistettujen pohjien päällä. Anna pohjien vielä olla vuoassa koko tän prosessin ajan. Kun oot annostellu mielestäs mukavat määrät laita piiraat uuniin ja anna paistua vielä 20-30min riippuen vähän koosta ja täytteestä. Samalla kun säästin useamman euron sain hyvän iltapalan itselleni! Jos ei pikkupiiraista tykkää samalla reseptillä voi tehdä piiraan myös yhteen isoon vuokaan.

Ei kommentteja: