torstai 3. marraskuuta 2011

herkkusalaatti

Sain tehtäväkseni tehdä koulussa tässä männä päivänä meidän opettajan muokkaaman salaatin ja siitä tuli niin hirmuisen hyvää että päätin tehdä oman variantin täällä kotona. Alkuperäisestä reseptistä poistin pistaasipähkinät mutta lisäsin auringonkukansiemeniä. Myös salaatinkastikkeeni on vähän erilainen sillä se mitä tein tunnilla sisälsi sinappia sekä omenaviinietikkaa mutta itse en ole kummankaan ystävä joten laitoin sen sijaan valkoista balsamicoa. Koko resepti tulee tällä kertaa step-to-step periaatteella ;-)

Salaattiin tarvitset
1 pötkylän kiinankaalia
2 kypsää avocadoa
2 punasipulia
10-15 minitomaattia
auringonkukansiemeniä

Kastikkeeseen tarvitset
½dl oliiviöljyä
2rkl valkoista balsamicoa
sokeria
mustapippuria
suolaa


1. Silppua kiinankaali ohuiksi suikaleiksi
2. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi tai puolikuiksi
3. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainesosat keskenään. Sokerin suolan ja pippurin määrän voi laittaa oman makunsa mukaan. Sekoita sipuli kastikkeen sekaan ja laita kippo hetkeksi syrjään
4. Puolita avocadot ja poista siemenet
5. Kuutioi avocadot parhaasi mukaan, omani olivat melko kypsiä joten osasta tuli aika mössöä :-) Muista myös kaupassa kokella avocadoja kun ostat että ostat tarpeaksi pehmeän
6. Lisää avocadot sipulin kaveriksi kastikeseokseen
7. Ota minitomaatit ja halkaise ne kahtia
8. Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa ennen kun kaadat päälle auringonkukansiemeniä. Jos tuntuu siltä voit koristella vielä rucolalla :-)



Voila! Valmis tarjoiltavaksi ;-)

Ei kommentteja: