tiistai 1. marraskuuta 2011

pinaattipäivä

Mä oon tosi pitkään halunnu tehä ite pinaattikeittoa mut en oo aikasemmin saanu aikaseks. Tänään alko kummiski tuntumaan siltä et vois olla pinaattipäivä ja niinhän se sitten olikin. Mulla oli mummin omaa pinaattia pakkasessa varmaan sellaset 100g ja käytin sen lisäks loput sitte pakastepinaattia.


Pinaattikeittoon tarvitset:

2-3 rkl voita
½dl vehnäjauhoja
8dl maitoa
200g pinaattia (käytin itse kyllä varmaan 250g)
suolaa
rucolaa koristeluun

Aloita sulattamalla voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja lämmittele hetki mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maito koko ajan vatkaten. Tähän sellanen vinkki et kannattaa kunnolla vatkata että saa voit ja jauhot keiton sekaan, itelläni suurin osa paloi vahingossa pohjaan sillä en sekoittanut reunoja vasten ollenkaan. :-( Kiehauta hetki ennen kuin lisäät pinaatin ja suolan. Anna hautua miedolla lämpötilalla. Jos mielestäsi keitto on liian löysää voit suurustaa sitä maizenalla. Koristele rucolalla.

Kesto: 30min
Hinta/annos: ~1,5€ (itse saan noin 4 isoa annosta kyseisestä keitosta)

Hyvää halpaa ja helppoa ;-)

5 kommenttia:

Anni kirjoitti...

nam kyselinkin jo näitä kasvisreseptejä niin kiitos tästä <3

Emilia kirjoitti...

on kiva lukee opiskelijan budjetille sopivii reseptei, plussaa siitä, mut esteettistä puolta voisit vähän parantaa :--) tai siis et nyt kuvat on häiritsevän isoi ja aterioiden esillepanoa vois miettiä vähä lisää. mut muute tosi hyvä blogi, jään seurailee! :--)

wenny kirjoitti...

Anni,
hihii hauska et tykkäsit :-)

Emilia,
mä nyt oon niin laiska et rupeisin laittelee tota ruokaa nätimmin haluun vaa syödä sen nii äkkii ku mahollist haha :-D mut kiitti parannusvinkeistä pistetään ehdottomasti korvan taakse ja hauskaa et tykkäsit

Tia kirjoitti...

hei mul tuli iha kamala nälkä ku kattelin nää kuvat läpi :D mä jään seuraileen! iha mahtava ruokablogi sulla ;)

wenny kirjoitti...

Tiia,
hahaha niinhän siinä helposti käy! Kiitos ja kumarrus ;-)